Masaža

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav ,jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu.

Masažom se poboljšava krvotok, ,poboljšava se izmjena tvari,  ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i otjecanje limfe, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije.

O stanju mišića, koji pokreću naše tijelo, uvelike ovise držanje i izgled. Masaža utječe na njih , pa postaju čvršći,te ujedno i opušteniji. Uz to, masaža potiče i olakšava probavu te predstavlja veliku pomoć kao nadopuna, ali i jedan od načina tretiranja određenih stanja.

U našem salonu nudimo više vrsta masaža:

MEDICINSKA MASAŽA

Medicinska masaža je jedna od masažnih tehnika i pripada metodama fizikalne terapije.Ona ne može izliječiti bolest, ali svojim djelovanjem opušta mišiće, ublažava upalne procese u mišićnom tkivu, te u konačnici doprinosi poboljšanju općeg stanja organizma. U našem salonu je najčešće primjenujemo kako bi otklonili bolna stanja kralježnjice,glavobolje,vrtoglavice te mnoge druge probleme uzrokovane lošom cirkulacijom.

ANTICELULITNA MASAŽA

Uspješno skidanje suvišnih kilograma i eliminiranje celulita vrlo je zahtjevan i složen tretman koji obuhvaća više preparata u jednom tretmanu.
U našim tretmanima rabimo anticelulitna ulja, kreme i gelove koji sadrže različite vrste eteričnih ulja. Anticelulitnom masažom poboljšavamo prokrvljenost kože, pomažemo u razgradnji masnoća, aktivira se djelovanje limfnog sustava i potiče izlučivanje  toksina iz tijela.

Tretmani mogu trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Preporuka je najmanje 12 tretmana gdje se postižu vidljivi rezultati.

RELAX MASAŽA

Ovom vrstom masaže postižemo potpuno opuštanje tijela. Prilikom relax masaže koristimo odabrana eterična ulja, pokreti su lagani i opuštajući, a ukljućuju i masažu lica, te stimulaciju akupresurnih točaka glave.

AROMA TERAPIJA

Aromaterapijom se u kozmetici može uspješno boriti protiv celulita, može se revitalizirati umorna koža, umiriti osjetljiva, a ojačati tanka. Mogu se smanjiti proširene pore, lučenje žlijezda lojnica te ublažiti posljedice proširenih kapilara. Iz kože i tijela izbacuju se otrovi, jača se imunološki sustav, ubrzava se regeneracija oštećenih stanica i rast novih, hidratiziraju se svi slojevi kože i još mnogo toga.

AROMA MASAŽA

Aromamasaža je masaža tijela uz upotrebu eteričnih ulja u ugodnom ambijentu uz opuštajuću glazbu, mir i tišinu, gdje se možete opustiti i prepustiti mirisima eteričnih ulja kako bi tretman imao još dublje djelovanje.

Mirisi eteričnih ulja snažno djeluju na emocije i duh, a po svom kemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva, hormonski i živčani sustav.

Aromamasaža je izvrstan način tretiranja određenih problema kao što su stres, umor, neki “psihoemotivni” problemi, mišićni bolovi i dr.

Eterična ulja imaju “energetsku” i psihoemotivnu komponentu djelovanja.

PRENATALNA MASAŽA

Prenatalna masaža
Masaža tijekom trudnoće je terapeutski rad koji je usmjeren na posebne potrebe trudnice, s obzirom da njeno tijelo prolazi kroz promjene. Terapija masaža poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora.Bol u leđima uobičajena je u trudnoći (kao i tijekom dojenja ili nošenja male djece). Može se smanjiti masažom cijelih leđa, vrata, nogu, stopala i laganim glađenjem trbuha. Slaba cirkulacija također pogađa trudnice, pomoć može biti masaža koja stimulira i poboljšava prokrvljenost tijela.

Koristi prenatalne masaže:

 • emocionalna podrška i nježnost
 • relaksiranost i pomoć pri nesanici i oslobađanje od stresa
 • smanjenje pritiska na dijelove tijela koji su najopterećeniji, kao što su članci, donji dio leđa i karlica
 • smanjenje osjećaja boli u vratu i leđima koju uzrokuje neravnoteža mišića i slabost
 • pomoć pri zadržavanju pravilnog držanja tijela
 • priprema mišića potrebnih pri porođaju
 • smanjenje oticanja ruku i nogu
 • smanjenje boli kod išijasa
 • sprječavanje grčeva u listovima
 • pomoć kod glavobolje i bolova u sinusima
 • olakšanje kod grčenja mišića, bolova u leđima, vratu, kukovima i nogama
 • poboljšanje cirkulacije krvi i limfe koja smanjuje oticanje
 • povećavanje gipkosti kože
 • podrška fizičkoj i emocionalnoj energiji majčinstva